فتوبلاگ پرپروک

عکس‌های روح‌اله بلوچی

فتوبلاگ پرپروک

عکس‌های روح‌اله بلوچی

سفرنامه تونس-TUNISIA

مطالب و عکسهای سفرنامه بصورت کامل در آدرس اینستاگرامی   و کانال تلگرامی من موجوده - @roohabaloochi

t.me/roohabaloochi

سفرنامه روح اله بلوچی

سفرنامه تونس

Roohollah Baloochi

از چندین سال پیش دغدغه سفر به شمال آفریقا یکی از مواردی بود که توی ذهنم بود و منو ترغیب میکرد که سفری رو به اون منطقه داشته باشم. مصر که جز در مقطع کوتاهی در مابقی زمانهای در بعد از انقلاب  ویزای توریستی به ایرانیها نداده. لیبی که همیشه و در همه زمانها نا امن بوده و جدای از نا امنی ، ویزای ورود نمیده و الجزایر هم در دادن ویزا به ایرانیها بعد از جنگ ایران و عراق معمولا صد در میون یکی رو قبول میکنه.میمونه تونس و مراکش که جفتشون جزو کشورهای توریستی شمال آفریقا به شمار میان و امنیت به نسبت خوبی دارن.سال گذشته من برای جفت این کشورها اقدام به گرفتن ویزا کردم که ، به علت تعلل خودم ویزای مراکشم باطل شد.

به هر جهت ، امسال بعد از معطلی سه هفته ای موفق به گرفتن ویزای تونس از سفارت این کشور در ایران شدم.دلیل معطلی هم معمولا به خاطر شرایط فوق العاده ای هست که حکومت این کشور در این چند ساله بعد از بهار عربی در کشورشان حکمفرما میکنن.ویزای توریستی این کشور مطابق بلیط رفت و برگشت شما صادر میشه ، و ووچر هتل و بلیط رفت و برگشت از الزامات گرفتن ویزاست.

تونس شمالی ترین کشور  شمال آفریقاست در ساحل دریای مدیترانه که در همسایگی لیبی و الجزایر قرار داره و در جنوب کشور ایتالیا

@roohabaloochi

#سفرتونس- TUNISIA


پروازم رو از ایرلاین ترکیش گرفتم ، البته بعد از چک کردن قیمت بلیط ها در روزهای مختلف هفته ،  که در اون موقع پروازهای صبح جمعه از مابقی روزها ارزونتر بود.

پروازم از شیراز به استانبول و بعد از توقف سه ساعت به سمت تونس پایتخت کشور تونس بود.طول پرواز از استانبول به تونس حدودا چهار ساعت و از روی کشورهای یونان آلبانی ایتالیا میگذره.هواپیما ساعت نه و نیم صبح به وقت محلی به تونس وارد شد. نام قدیم سرزمین باستانی تونس کارتاژ هست و فرودگاه بین‌المللی تونس هم به همین اسم نامگذاری شده.فرودگاه شهر تونس با ساختمونی قدیمی و باجه کانترهای آبی رنگ چک پاسپورت ، اولین چیزی بود که در بدو ورود توجهم رو جلب کرد.

مامور کانتر زن خوش برخوردی بود که به زبون فرانسوی صحبت میکرد و بعد از اینکه فهمید فرانسه نمی‌دونم شروع کرد به عربی و انگلیسی قاطی صحبت کردن. با دیدن پاسپورت ایرانیم فقط یه چیز گفت « چقدر دور!» و مهر ورود رو زد.

تونس از اون کشورهاست که ورود و خروج ارز (دینار تونسی) به این کشور ممنوعه و به ناچار شما مجبورین در همون ابتدای ورود پولتون رو چنج کنین , همیشه یادتون باشه که به اندازه نیاز اولیه پول رو در فرودگاه تبدیل کنین ، چون همیشه قیمت تبدیل پول در فرودگاه نامناسب و به نسبت صرافی های سطح شهر اصلا به صرفه نیست.

#سفرتونس - tunis

@roohabaloochi

تاکسی فرودگاه کرایه ش تا مرکز شهر ۳۰ دینار بود و من بعد از پرس و جو و چونه زدن با تاکسی خطی خارج از پارکینگ فرودگاه و با کرایه ۱۰ دینار تونسی خودم رو به محلی که اقامت دارم می‌رسونم ، محل اقامتم در نبش خیابان فرانسه و  در مرکز شهر تونس  قرار داره.دینار تونس در زمان سفر من معادل چهارهزارتومن. و تقریبا هر دلار آمریکا میشه سه دینار تونسی .از قبل از اومدن به تونس نقشه شهر و کلا این کشور رو مرور کرده بودم و حتی میدونستم کجا و درچه فاصله ای از هتل محل اقامتم از تاکسی پیاده میشم و از کدوم سمت باید برم.

از تاکسی که پیاده میشم و درطول مسیر هتل ، از خیابان حبیب بورقیبه می‌گذرم. این خیابان به اسم کسی نامگذاری شده که رهبر استقلال تونس از دست استعمار فرانسه ست. معروفترین و شیکترین خیابان پایتخت محسوب میشه که مملو هست از بوتیک‌های برندهای اروپایی و کافه های فراوان ، این خیابون معروفه به شانزه لیزه تونس

#سفرتونس - tunis-روح اله بلوچی

@roohabaloochi

هتل توی یکی از فرعی‌های منتهی به خیابان فرانسه ست.  

به هتل میرسم ، پذیرش و کارکنان همگی فرانسوی صحبت میکنند ، چون زودتر از تایم تحویل گیری اتاق رسیدم ، کمی منتظر میمونم تا اتاق بهم بدن. توی لابی آهنگی از عبدالحلیم حافظ خواننده مشهور مصری در حال پخشه 

بعد از مستقر شدن در محل اقامتم که یک هتل سه ستاره ست که نمره خوبی در سایت بوکینگ داره و مهمتر از همه تمیزیش(هتل متروپلیتن رزیدنس) و خستگی در کردن و گشت و گذار اولیه در اطراف محل اقامت ، از اونجایی که نمی‌خوام زمان رو از دست بدم ، خیلی زود به ایستگاه قطار تونس میرم و بلیطی رفت و برگشت برای فردا صبح ساعت شش صبح به شهر قدیمی الجم Eljem  میگیرم به قیمت ۲۴دینار(رفت و برگشت) ایستگاه قطار در محله سیدبشیر و در نزدیکی میدان بارسلون قرار داره. 

عصر و شب رو در خیابانهای اطراف هتل  و بلوار عریض وطویل بورقیبه چرخی میزنم که کمی حال و هوای اینجا دستم بیاد. کل خیابون مملو هست از کافه های خیابانی که از حوالی عصر به بعد پر میشه از مشتری و کافه ها همگی صندلیهاشون رو توی پیاده رو های این بلوار و فرعی‌های اینجا گذاشتن

#سفرتونس - tunis

@roohabaloochi

صبح زود روز دوم سفر به تونس از هتل به سمت ایستگاه مرکزی قطار میرم که با پیاده روی حدودا بیست دقیقه طول می‌کشه.الجم به خاطر داشتن سالن آمفی‌تئاتر رومی( کلوزیوم) شهرت جهانی داره. این شهر در فاصله ۲۵۰ کیلومتری جنوب پایتخت و کلوزیوم الجم دقیقا در مرکز این شهر کوچیک قرار داره. کلوزیوم الجم لوکیشن فیلم معروف گلادیاتور با بازی راسل کرو هست و باشکوه ترین بنای معماری باستانی این کشوره . به این بنا قصر الجم هم میگن.طول مسیر تونس تا الجم پر از باغهای زیتون و این قطار از چند شهر این کشور مثل حمامات و سوسة میگذره.قطارها  بیشترشون کهنه و داخل واگنها ترتیب خاصی در نشستن مسافران نداشت و هرکس هرجایی بتونه میشینه و فاقد کوپه و اتاق و بصورت سالنهای صندلی دار هستند.

بعد از سه ساعت و نیم به الجم میرسم و فاصله ایستگاه قطار تا بنای رومی الجم رو که کمی کمتر از یک کیلومتره پیاده میرم.اینجا هم مثل خیابانهای پایتخت مردم همه توی کافه های خیابونی نشستن و فرهنگ کافه نشینی در اینجا هم کاملا رونق داره.بلیط بازدید از کلوزیوم ۱۰ دینار و حدودا دو سه ساعت زمان نیاز هست از این بنا بازدید کنید.

غالب توریستها فرانسوی و ایتالیایی و تک و توکی توریست  روس هم به چشم میاد. یکی دو باری که کسی ازم پرسید کجاییم و میگفتم ایران ، فقط کله تکون میداد و چیزی نمی‌گفت ، شاید توی شهر کوچک الجم مردم حتی کمتر اسم ایران رو شنیده باشند چه برسه به اینکه بدونن کجاست.

صحن داخلی این آمفی‌تئاتر رومی و پله های دور تا دور اون شرایطی ایجاد کرده که حتی محلی باشه برای اجرای کنسرت.گشت زدن در راهروهای مدور این مکان در حالیکه نسیم خنکی به صورتتون میخوره شما رو می‌بره به قرن‌ها پیش. توی صحن داخلی یک استیج رو طراحی کرده بودن برای مراسم‌های شب و یا اجرای کنسرت ، ولی از اونجایی که بلیط برگشت داشتم نمی‌تونستم صبر کنم تا شب.قطار از شهر صفاقس حرکت میکرد و ساعت دو بعداز ظهر به الجم می‌رسید و منم بلیط برگشتم ساعت دو بعد ازظهر بود و با احتساب زمان برگشت عصر هنگام به تونس رسیدم. یک ایستگاه ماقبل پایتخت و در محله بن عروس بنام یکی از مشاهیر ایرانی ، ایستگاه عمرخیام نامگذاری شده بود.

#سفرتونس- tunis 

@roohabaloochi- روح اله بلوچی

کلیسای سنت وینسنت St Vincent de Paul  واقع در خیابان حبیب بورقیبه نبش خیابان رم قرار داره و دقیقا در روبروی اون بنای یادبود و مجسمه ابن خلدون جامعه شناس و مورخ برجسته تونسی ، در جهت روبروی خیابان هم سالن قدیمی و زیبای تاتر و موسیقی تونس  قرار داره که پاتوقیه برای هنرمندا . موقع عصر بلوار و پیاده روی عریض  وسط این بلوار رونق زیادی داره و مکانی هست برای اجرای موسیقی خیابانی و تجمع جوونهایی که ترجیح میدن  پوششهای روز اروپایی داشته باشند و به فرانسوی تکلم کنند.ساختار بلوار بورقیبه به این شکله که از خروجی قسمت قدیمی شهر (مدینه) و از دورازه قدیمی شهر(باب بحر) امتداد پیدا می‌کنه تا ساحل دریای مدیترانه ، در واقع راهی هست از سمت بافت قدیمی به ساحل دریا .وزارت امورخارجه و  وزارت کشور ،کلیسای سنت وینسنت ، سالن قدیمی تاتر و مجسمه و یادبود ابن خلدون و ... از اماکن مهمی هستند که همگی در همین بلوار قرار دارند ، شب هنگام توی همین بلوار هستم و ترجیح میدم با توجه به شرایط نسبتا امنیتی پایتخت زیاد از هتل دور نباشم ، هر چند از خروجی بازار قدیم و باب بحر تا برج ساعت کلی جا واسه سرک کشیدن و گردش شبانه وجود داره. شام رو هم توی رستورانی محلی در همین بلوار هستم . برنامه فردا (روز سوم سفرم) رفتن به شهر بنزرت bizerte در شمالی ترین ناحیه این کشوره

#سفرتونس - tunis

@roohabaloochi

سومین روز سفرم به تونس به شهر کوچک و زیبای بنزرت bizerte رفتم ، شهری در هشتاد کیلومتری شمال غربی تونس(پایتخت).اینجا نه تنها شمالی ترین شهر این کشور ، بلکه شمالی ترین شهر قاره آفریقاست ، هرچند به اشتباه در برخی مکتوبات از طنجه در مراکش با این عنوان نام برده میشه.

در این شهر اگر زبان فرانسه را ندانی(مثل من) ، پس حتما به چشم ساکنان این شهر باید ایتالیایی باشی و لاغیر .. البته دلیلش هم اینه که تقریبا همه توریست‌هایی که سر از این شهر در میارن یا فرانسوین و یا ایتالیایی و شما به ندرت گردشگران کشورهای دیگه رو اینجا ببینین.بنزرت شهری کوچک و  زیباییه که در بافت قدیمی آن با ورود آب دریای مدیترانه به شهر ، شمایلی از ونیز را تداعی میکنه.برای رفتن به این شهر ، ارزونترین و به نوعی مناسبترین راهش این هست که به ترمینال باب سعدون در تونس برید.

ترمینال باب سعدون(station louage)  در محله ای به همین نام و در شمال غربی قسمت مرکز شهر قرار داره ،  و از اونجا با کرایه ۵ دینار تونسی با مینی‌بوس و یا ون که در تونس بهش میگن لواژ به این شهر عزیمت کنید. فاصله نسبتا نزدیک و با ماشین حدودا یک ساعت طول میکشه. طول مسیر پر از مزارع و باغهای میوه ست که نشون میده این قسمت کشور به لحاظ آب و هوایی از شرایط بهتری به نسبت قسمت جنوبی کشور بهره می‌بره.

لواژها شما رو در میدان کوچک ورودی شهر پیاده میکنن ، و از اونجا میتونید تا مرکز شهر تاکسی بگیرین ، و اگه هوا مناسب باشه و قصد پیاده روی دارین تا مرکز شهر پیاده حدودا نیم ساعتی راه هست. من این مسیر رو پیاده رفتم و از روی پل ورودی شهر گذشتم تا به بافت قدیمی و منطقه بازار رسیدم.

یک کانال و آبراهه بزرگ در ورودی شهر وجود داره که این آبراهه دریای مدیترانه رو به دریاچه بنزرت متصل می‌کنه ، در مدخل ورودی شهر کلی نوجوون رو می‌بینید که مشغول آبتنی و تفریحات آبی هستن حتی جاهایی که تابلو زدن شنا کردن ممنوعه.بنزرت شهری زیبا و نسبتا خلوت و فارغ از هیاهوی پایتخت هست ، خیابونها کم عرض و پر درخت و ساختمانهای قدیمی زیادی توی شهر به چشم میاد ، از میدان ورودی بعد از گذر از چندین خیابون و تقاطع به منطقه  توریستی و قدیمی‌تر و بازار می‌رسید ، این قسمت شهر هم بوسیله کانال ، آب دریا به درون شهر اومده و تردد گاها بوسیله قایق صورت میگیره  ، دو طرف کانالها کافه و رستورانهای محلی وجود داره ، رنگ درب و دیوار  کافه ها و بناها همگی سفید و آبی رنگ آمیزی شده  و در انتهای کانال بازار قدیم میوه و ماهی شهر بنزرت  و در ابتدا و ورودی کانال بنای معماری قدیمی ( باب راس الساس) به چشم میاد.

یکی از  جاهایی که در سفر به تونس باید  و حتما توی لیست رفتنتون باشه ، شهر کوچک و دنج سیدی بو سعید (sidi bou said) هست.  

شهری در نزدیکی پایتخت که بواسطه قرار داشتن در روی کوههای صخره ای مشرف به خلیج تونس در دریای مدیترانه  ، آب و هوای مطبوع و خنک  و دلپذیری داره . شهری با معماری فوق العاده و دیوار و درب و پنجره هایی به رنگ سفید و آبی که از اون بعنوان همزاد سانتورینی یونان نام برده میشه. 

قدم زدن در کوچه ها و خیابانهای این شهر و دیدن ترکیب رنگ آبی و سفید بهمراه گل‌های کاغذی قرمزی که از دیوار خونه ها سرک می‌کشند ، واقعا فوق العاده ست.

خیابانهای بیشتر نقاط شهر بصورت سنگفرشه ، در  قسمت‌هایی از شهر ، کوچه ها و خیابانها به پرتگاه های صخره ای میرسن و عملا بخاطر بن بست بودن ، ماشین در اونها تردد نداره ، این عاملی هست که خلوتی و آرامش این منطقه رو دوچندان کرده .  درمجلات و سایتهای توریستی گردشگری  از سیدی بو سعید بعنوان زیباترین بن بست دنیا نام برده میشه‌.

روز چهارم سفر رو اختصاص میدم به رفتن به سیدی بو سعید ،

از انتهای بلوار بورقیبه و بعد از میدان برج ساعت ایستگاه قطاری هست(Tunis marine) که شما از اونجا میتونین با بلیط چهار دینار بصورت رفت و برگشت به این شهر برید. مدت زمان رفتن با قطار حدود چهل دقیقه طول می‌کشه و در ایستگاه سیدی بو سعید بایستی پیاده بشین. هر چند بوسیله تاکسی هم میشه به این شهر اومد که مطمینا هزینه بیشتری رو باید پرداخت کنین‌.

قطار از روی دریاچه تونس میگذره  و بعد از گذر از منطقه باستانی کارتاژ ، به این شهر کوچیک میرسین.

از ایستگاه قطار  در امتداد خیابان ۱۴ ژانویه باید بگذرین تا به میدان و مسجد الغفران برسید. 

از میدان به سمت راست و سرازیری کوه به تفریحگاه ساحلی میشه رفت و از سمت چپ و سربالایی به خیابانها و کوچه های سنگفرش  منطقه مسکونی و توریستی و فروشگاه های صنایع دستی این شهر میشه رسید.

راهپیمایی حدودا  دو کیلومتری کوچه و فرعی‌های این شهر در انتها شما رو می‌رسونه به  Cafe Des delices  که در لبه پرتگاه قرار داره و از اون بالا تصویر خلیج تونس و بندرگاه سیدی بو سعید کاملا مشخصه.

عکس و تصویر رستوران وکافه Cafe Des delices رو اگه در گوگل سرچ کنین ،  بعنوان یکی از  مشهورترین عکسهای گردشگری کشور تونس معرفی شده..

یک روز کامل نیاز هست که شما از این شهر دیدن کنین و اگه شانس این رو داشته باشید که اقامتگاهی با قیمت مناسب در این شهر کوچک پیدا کنید ، یقینا یکی دو روز از فضای بکر و آرامش بخش این منطقه لذت خواهید برد.

#سفرتونس 

@roohabaloochi

روح اله بلوچی


بافت قدیمی و تاریخی( مدینه) تونس ، شامل منطقه بزرگیه که دیدنیهای زیادی رو توی خودش جای داده ، این محدوده بزرگ بصورت کامل ثبت میراث جهانی یونسکو ست و تشکیل میشه از کوچه های پیچ در پیچ و بناهای معماری قدیمی و مساجد و آرامگاههایی که گاها قدمت ۱۵۰۰ ساله دارند ، مسجد معروف زیتونیة در مرکز مدینه قرار داره و بنا بر روایتی هسته اولیه تشکیل شهر تونس قدیم رو بنا نهاده  ، از انتهای خیابان فرانسه و دقیقا از روبروی فواره آب  باب بحر کوچه باریکی هست که راه ورودی داره به مدینه.

فروشگاه‌های قدیمی ، سنگ فرش کف بازار ، مساجد بزرگ با معماری خاص  و دربهای چوبی بزرگ  ، بوی ادویه و اود و عطر عربی که پیچیده در کل این منطقه ، همه و همه باعث میشه که شما یک روز زمان بزارین برای بازدید از این قسمت شهر ،  کوچه های تو در تو و مسیرهای پرپیچ وخم مدینه باعث میشن که بیرون اومدن از این منطقه رو واقعا سخت کنه  و امکان داره ساعتها به دنبال راه خروج از این منطقه قدیمی باشین..

در حین تردد در مسیرهای بازار قدیم با لیدرهایی روبرو میشین که پیشنهاد میدن شما رو در بافت قدیم این محوطه تاریخی همراهی کنند و  به پشت بام بازار برای دیدن سقف کاشی کاری شده مدینه همراه با ویو قسمت قدیمی شهر ببرن.. و در ازای این راهنمایی پولی رو از شما دریافت کنند ، هر چند من راه رفتن به بالای بام مدینه و گشت و گذار در مدینه رو خودم پیدا کردم و پول لیدر ندادم.

قسمت‌های زیادی از پشت بام مدینه و حجره های بازار بهم متصل هستند و از قدیم  با کاشی‌های رنگی تزیین شده ، ویو مناره مسجد جامع زیتونة و مسجد جامع القصبة به همراه معماری زیبای بناهای قدیمی دیگه ای که در این منطقه هستند همه رو میتونین از فراز بام مدینه ببینید.

رستورانهای محلی زیادی در مدینه وجود داره که میتونین غذاهای تونسی و عربی و یا خوراکیهای خاص مناطق شمال آفریقا رو سفارش بدین. تا یادم نرفته بگم شیرینی‌هایش تونسی بسیار خوشمزه و پر مغذ هستن.

مسجد زیتونیه بعد از نماز عصر دربش بروی توریستها باز میشه و تا قبل از اذان مغرب فرصتی هست که از فضای داخلی مسجد بازدیدکنین ، ستونهای سنگی و بلند این مسجد۱۴۰۰ ساله در زمان ساخت  همگی از باقیمانده های ستونهای بنای باستانی  کارتاژ  به اینجا آورده شده است.


چند سالی هست که از بهار عربی و انقلاب تونس گذشته ، ولی هنوز سایه بی ثباتی سیاسی و اجتماعی بعضی مواقع در اماکن عمومی و سطح خیابانهای پایتخت به چشم میخوره ، دولت در این چند سال اخیر مدام وضعیت فوق‌العاده امنیتی این کشور رو تمدید می‌کنه ، توی این مدت کوتاهی که در تونس بودم ، چندین بار شاهد درگیری پلیس با تظاهرات مردمی و مقابله پلیس و نیروهای امنیتی با جنبش‌های مدنی خیابانی بودم. بلوار بورقیبه شهر تونس در بیشتر ساعات شبانه روز تحت نظارت نیروهای نظامی و امنیتی هست و بعضی از قسمت‌های این بلوار و برخی از فرعی‌های منتهی به این بلوار معمولا ممنوعیت تردد اعمال میشه .. این بی ثباتی گاها به رفتار مردم هم تسری و در ارتباطات ساده روزمره شون هم مشاهده میشه و شاید در برخوردهای اول تونسی‌ها را مردمی عصبی تشخیص بدین ، در صورتیکه در پس این ظاهر عصبی شما با آدمهای ساده ای روبرو خواهید شد  و یقینا با شما بعنوان توریست برخورد مناسب و مهربانانه ای دارند.

فرهنگ و پوشش جوان‌ترها خصوصا دخترهایشان به شدت تحت تأثیر فرهنگ اجتماعی فرانسه ست ، و با وجود اینکه زبان رسمی کشور عربی ست ، اکثریت به زبان فرانسوی صحبت میکنند. فرانسوی صحبت کردن در میان قشر جوان با استقبال بیشتری همراهه ، کافه نشینی رونق زیادی در این کشور داره و درصد زیادی از مردم در طول روز در کافه های خیابانی مشغول وقت گذراندن  و نوشیدن هستن ، تا جاییکه در مشاهدات اولیه م ، از بیکاری مردمی که از عصر تا شب رو توی کافه ها مینشستن متعجب بودم.

بسیاری از خیابانها و اماکن عمومی پایتخت بنام شهرها و کشورها و افراد مشهور خارجی نامگذاری شده خیابان ایران و خیابان کورش کبیر و ایستگاه قطار عمرخیام  از نامهای آشنایی بود که بروی خیابانها و ایستگاه قطار در این کشور دیدم

به لحاظ حمل و نقل شهری کرایه تاکسی و رفت و آمدهای عمومی به نسبت مناسب بود ، تاکسی ، تراموا ، قطار ، و ون(لواژ) از وسایل حمل ونقل عمومیه

قیمت خورد و خوراک چندان گرون نیست و به لحاظ ذائقه غذایی دچار مشکل نمیشین. ترکیباتی از گوشت و سبزیجات و روغن زیتون و تخم مرغ تشکیل دهنده اغلب غذاهاست و نوعی بلغور گندم  بنام کوسکوس ، جایگزین برنج در غذاهاشون هست.

توی تونس خبری از شاپینگ مال های عظیم و لوکس مثل کشورهای عربی حاشیه خلیج  و یا حتی همین قشم و کیش خودمون نیست و اگه قصد خرید دارین ، گزینه های خریدتون محدوده به چند مرکز خرید قدیمی و نه چندان بزرگ و بوتیک‌های حاشیه خیابانها میشه.

اکثر گردشگرانی که از تونس دیدن میکنند فرانسوی و ایتالیایی  هستن و به ندرت توریست‌های کشورهای دیگه رو اینجا ببینید ، البته به تازگی روس‌ها هم سفرهای توریستی زیادی دارن به تونس ، دولت تونس در این چند سال اخیر تلاش زیادی داشته در جهت تقویت صنعت گردشگری ، تا جاییکه در حال حاضر ، تونس بیشترین میزان رشد سرانه جذب توریست سالانه در بین تمامی کشورهای آفریقایی رو داره حتی بیشتر از مراکش و مصر و آفریقای جنوبی

بهترین زمان رفتن به این کشور بهار و پاییز هست.  اگه فردی مذهبی و‌متعصب هستین ترجیحا در شهرهای کوچک و جنوبی این کشور کمتر گرایشات مذهبی خودتون رو علنی کنین ، سفر ها و گردشگری خودتون رو محدود کنین به نیمه شمالی کشور و سعی کنین به خاطر نزدیکی با مرز لیبی به  پایینتر از شهر قابس سفر نکنین .

سایتهای گردشگری و وزارت خارجه کشورهای اروپایی به توریستهای اروپایی  هشدار میدن که به لحاظ امنیتی به نیمه جنوبی این کشور سفر نکنند .

توی این سفر جاهایی بود که اگه زمان بیشتری رو داشتم دوست داشتم برم ولی خب شرایطش پیش نیومد مثل شهر باستانی دوگا و شهر قیروان و همچنین  ویرانه های تمدن کارتاژ و موزه باردو که جزو میراث فرهنگی و جهانی این کشور محسوب میشه .

سفر تونس برام مثل سفر های دیگه سرشار بود از رویارویی با تجربه های نو و گاها عجیب ، آشنایی و لمس از نزدیک فرهنگ و آداب و رسوم مردمی که دارای یک تمدن باستانی هستند. 

مواجهه با اتمسفر و آدمهایی که کشورشون سالها مستعمره فرانسه بوده و هنوز زبان و‌خرده فرهنگهای فرانسه در این جا غالبه. 

تونس کشوری که جنبش‌های مدنی زیادی رو بخودش دیده ،

کشوری که در بهار عربی پیشرو بود و  اعتراضات خیابانی مردم این کشور به انقلاب گل یاسمن شهرت پیدا کرد و البته کشوری که زنان نقش کلیدی رو در مراودات اجتماعی و خانوادگی و حتی سیاسی اون بازی میکنند.

من سعی کردم  اطلاعاتی رو از این مقصد و جاهایی که در این کشور رفتم  بهمراه عکس و فیلم در حد ممکن و مقدور در اینجا منتشر کنم. هرچند بعضی از مسایل و تصاویر رو نه میشه تعریف کرد و نه گذاشت و فقط باید در همان زمان و مکان حس و تجربه کرد.

از مرکز شهر تا فرودگاه کارتاژ با تاکسیهای مجهز به تاکسی متر کرایه حدودا هفت دینار تونسی هست و فاصله ای حدودا ده کیلومتر که ترافیک خاصی نداره. پروازم ساعت یازده صبح و  از فرودگاه کارتاژ شهر تونس پایتخت کشور تونس به مقصد فرودگاه اتاتورک استانبول بود.

سفرتونس

#سفرتونس - tunis

@roohabaloochi-روح اله بلوچی

سفرنامه روح اله بلوچی

سفرنامه تونس

Roohollah Baloochi

کلیسای سنت وینسنت در بلوار حبیب بورقیبه

باب بحر در انتهای خیابان فرانسه روبروی ورودی مدینه تونس

در حال قدم زدن در خیابانی در شهر بنزرت

کلوزیوم الجم - لوکیشن فیلم معروف گلادیاتور

کانالهای آبی در شهر بنزرت


تونس

ورودی مدینه و بازار قدیم تونس

سفرنامه تونس- روح اله بلوچی- Roohollah Baloochi

سفرنامه تونس - روح اله بلوچی - Roohollah Baloochi-Rooha Baloochi

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد